Горещи новини

Интервю с Илиана Монева – танцьор и бъдещ хореограф

-18:53-Razloginfo.com

Момиче, обичащо българския фолклор, превърнало го в начин на живот. През годините на нейното обучение тя танцува първоначално любителски, а след това професионално. Илиана казва – “Благодаря на всички преподаватели, които ме подкрепиха да постигна мечтата си и за допринасянето на моето изграждане като човек”.

1.Би ли ни разказала от кога танцуваш и кои са били твоите ръководители ?
– Още от много ранна детска възраст танцувам.Любовта към фолклора като цяло идва от моето семейство. Първоначално се записах на танци при Красимира Мишкова, а след това продължих при Георги Гаров до тийнейджърска възраст. В настоящ момент освен професионалното ми обучение в университета, при всяка възможност танцувам в ТК ”Мехомия” гр.Разлог  с ръководител Данаил Атанасов.

1.Би ли ни разказала от кога танцуваш и кои са били твоите ръководители ?
– Още от много ранна детска възраст танцувам.Любовта към фолклора като цяло идва от моето семейство. Първоначално се записах на танци при Красимира Мишкова, а слад това продължих при Георги Гаров до тийнейджърска възраст. В настоящ момент освен професионалното ми обучение в университета, при всяка възможност танцувам в ТК ”Мехомия” гр.Разлог  с ръководител Данаил Атанасов.

2.Като какъв човек се определяш?
– Хармонична, борбена и човек, който мисли, че “Камъкът си тежи на мястото”, защото където и да съм в чужбина, когато съзра върховете на Пирин и усетя разложкия въздух, се чувствам най-много аз.

3.Мислиш ли, че слушането на народна музика е демоде, защото много хора се срамуват?
– Всеки ден аз слушам народна музика.Това не е срамно, напротив. Срамно е да не знаеш какво богатство имаш и се определяш като българин.

4.Освен, че учиш висше образование, с какво друго се занимаваш и какви са хобитата ти?
– В момента преподавам народни танци на деца в БНУ “Кирил и Методий” – гр. Атина, защото кандидатствах по един студентски проект и ме приеха. Относно хобитата ми – обичам да пътувач, обожавам планината, да карам колело и моята страст – автентичните народни носии.

5.Кой ти беше любимият предмет и защо?
– Винаги съм обожавала БЕЛ, Биологията, Музиката и най- много от всичко обичах междучасията. Посещавах и клуб по астрономия. За мен това беше нещо различно,интересно и много вълнуващо. С този клуб ходихме на много екскурзии и си прекарвахме страхотно .

6.Разбрах, че си учила в НУТИ след седми клас! Беше ли ти трудно да се подготвиш едновременно за матурите и приемния изпит там?
– Спомням си, че освен училище и заниманията, не пропусках и танците, за да се подготвям.Благодарение на учителите от Разложката гимназия аз смея да кажа, че се справих добре и когато отидох в София личеше, че съм била в елитно учимище

Интервюто взе Евгения Гарабийска

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!