Горещи новини

Интерактивна уеб-карта показва чешмите из България

-9:38-Razloginfo.com

В лятната жега всички търсим сянка, разхлада и, разбира се, вода за пиене. За тези, които са в движение, интерактивна онлайн карта показва къде из България има чешми, от които могат да си налеят питейна вода.

Общо 1107 чешми са регистрирани до момента в картата – безценен спътник в телефона на всеки, бродещ из градовете и пътищата на България точно сега. Включени са както градските „шадраванчета” за пиене, така и крайпътни и други чешми.

По замисъл „Чешмите в България” цели да бъде полезен инструмент за активните хора, които искат да намалят потреблението на пластмаса за еднократна употреба и бутилирана вода в ежедневието си. Инициаторите са мотивирани от факта, че един милион пластмасови бутилки с вода се купуват всяка минута по света, 91% от тях след това не се рециклират.В същото време в България имаме щастието около нас да е пълно със свободни източници на годна питейна вода.

На картата могат да се намерят и локациите на заведения, които предлагат вода – чешмяна или филтрирана – и с удоволствие биха напълнили бутилката ви с вода безплатно.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!