Горещи новини

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои гранични пунктове

-10:01-Razloginfo.com

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои гранични контролно- пропускателни пунктове (ГКПП), съобщават на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.Трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“ и ГКПП „Кардам“, ГКПП „Никопoл “ и ГКПП „Дуранкулак“ за товарни автомобили на изход. Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП „Оряхово“ – „Бекет“, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на  реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП „Русе“ и ГКПП „Никопол“.
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранично- контролно пропусквателни пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни може да удължи времето за преминаване заради временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт.

На границата с Гърция на ГКПП „Кулата“ трафикът е интензивен за товарни автомобили в двете посоки. На останалите гранично-пропускателни пунктове движението е нормално.
Гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, могат да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранично- контролно пропусквателни пунктове. На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранично- контролно пропусквателни пунктове.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!