Горещи новини

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите извършиха повече от 3100 проверки

| 9:42

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите извършиха повече от 3100 проверки в периода от 6-и до 9-и май включително. В резултат от контрола са съставени 18 акта и 10 констативни протокола.В посочения период служителите в държавните предприятия са извършили общо 1 189 инспекции. Проверките са реализирани на 533 обекти за добив на дървесина, 458 превозни средства, 153- ловци и 283 други физически лица. Съставени са 8 акта по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 14 кг. недървесни горски продукти.

За периода 6 – 9 май 2022 г. са извършени близо 1930 инспекции в цялата страна от 107 екипа горски инспектори към регионалните дирекции по горите. През контрол са преминали 167 обекта за складиране, 278 за добив на дървесина, 786 превозни средства, транспортиращи дървесина, 696 ловци, риболовци и физически лица. В резултат на дейността си служителите на регионалните дирекции са съставили 7 констативни протокола и 10 акта за установени нарушения на Закона за горите. Задържани са 3,60 кубика дърва за огрев, 5 ловни трофея от сръндак и 50 кг цвят от глог.

В частен дом, в с. Торбалъжите, община Габрово служители на РДГ Велико Търново са установили, че се съхраняват 5 ловни трофея от сръндак, без документи, доказващи законният им произход. За установеното нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча служителите на РДГ Велико Търново са изготвили констативен протокол, с който трофеите са задържани. Работата по случая продължава.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!