Горещи новини

Инициативният комитет в Разлог подхвана законността на хаотичното застрояване в квартал „Нов път“ и незаконното захранване с ел. енергия

-9:11-Razloginfo.com
Вчера в Разлог бе проведена среща Инициативния комитет „За защита правата и интересите на жителите на община Разлог“ кмета на града, Пастор Асен Христов, Началника на Чез Електро Българияя-г-н Коюмджиев, представители на ромската махала и други граждани.
Основните теми, поставени за разглеждане бяха проверка законността на хаотичното застрояване в квартал „Нов път“, незаконното захранване с ел. енергия, което бе потвърдено от г-н Коюмджиев – началник на Чез Електро България в Разлог, адресните регистрации на живущите в ромската махала, с оглед факта, че на един адрес са регистрирани повече от 200 човека, както и други наболели въпроси.
Ето какво казват от Инициативния комитет (без редакторска намеса):
Уважаеми съграждани, информираме ви, че вчера се проведе поредна среща между Инициативен комитет Разлог, кмета на общината г-н Герчев, Пастор Асен Христов, Началника на Чез Електро Българияя-г-н Коюмджиев, представители на ромската махала и други граждани.Началникът на РУ на МВР не присъства, въпреки поканата, не изпрати и замесник.Констатирахме, че повече от 20 дена, откакто поставихме искания за вземане на незабавни мерки за защита правата на гражданите, не са предприети никакви мерки от страна на управляващи и охранителни органи.Разисквани бяха няколко наболели проблема:
1.Проверка законността на хаотичното застрояване в квартал „Нов път“, има ли издадени строителни книжа за реализираните обекти в махалата, плащат ли данъци, ток и вода като пълноправни граждани на общината.Защо се предоставят парцели, одобрени проекти и др. услуги само на представители на ромския етнос?2.Съществен проблем е незаконното захранване с ел.енергия, който беше потвърден от г-Коюмджиев.
3.Изискано беше да се води постоянен регистър на собствениците на каруци, с оглед на възможността на органите на МВР да осъществяват контрол.
4.Основен проблем , който настояваме да бъде разрешен е с адресните регистрации на живущите в ромската махала. Не е нормално на ул.“Стара планина „2 да живеят повече от 200 човека.
На срещата присъстваха представители на ромската махала, на които изказваме огромната си благодарност за смелостта и доблестта им да застанат пред нас и изкажат своите проблеми.
Отправихме искане към Пастора да разсее измисления страх, който някой се опитва да нагнети у жителите в ромския квартал с мотив, че децата ги е страх да ходят на училище.Къде изчезна този страх на 01.06, когато целия град беше изпълнен с ромчета.Или страхът е само да не ходят на училище???
Инициативен комитет Разлог не остана удовлетворен от отговорите на кмета и пастора.Отчетоха се опити да се прехвърли отговорността на други институции.Ще настояваме за реални резултати на поставените за разрешаване проблеми. Призоваваме всички будни граждани да присъстват на следващите срещи, за да държим отговорни управляващите органи за справяне с проблемите.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!