Горещи новини

Имате тези 6 личностни черти? Вие сте интроверт

-16:41-Razloginfo.com

Предпочитате да проведете пет кратки разговора с непознати всеки ден или дълга първа среща в шумен увеселителен парк? Ако ви е трудно да решите – то значи сте интроверт.

В природата на всеки индивид е да е или екстроверт, или интроверт. Мнозина бъркат понятието интроверт със стеснителен и самотен човек. Това е по-скоро да предпочитате да освободите енергията, вместо да я кътате за себе си.

Някои интроверти предпочитат самотата, защото тя им дава възможност да презаредят силите си. Ако сте сред тези хора, които честичко си дават почивка от забързания свят, за да съзерцават красотата на природата, то знаете за какво говорим.

1. Обичате самотата си

Самотата е източник на енергия на интровертите. Те нямат против да се забавляват на публични места, но когато енергията им е изразходвана, те абсолютно отхвърлят каквото и да било нахлуване в личното им пространство, докато не презаредят. За тях да бъдеш сам, не означава да бъдеш самотен. Самотата всъщност е най-добрият им приятел.


2. Знаете цената на времето си

За интровертите този ресурс е най-важният в живота. Социалните контакти изцеждат енергията им. Знаейки, че през деня им се налага да се смесват с тълпата, те се борят за своето време сами. Интровертите са проактивни и се опитват да използват времето си колкото е възможно по-продуктивно и ефикасно. Те винаги зачитат времето на околните и оценяват, когато им отделите малко от него. Избягват ненужните и безплодни разговори – особено клюките.

3. Мислите, знаете, но премълчавате

Интровертите винаги мислят дълго, преди да действат. Обичат да вникнат във въпроса и да го анализират, преди да стигнат до заключения. Самотата помага на творческата работа. Ето защо повечето писатели са отявлени интроверти. Въпреки това лесно се разсейват, защото обръщат специално внимание дори на най-малките детайли. Те са едни наистина добри слушатели.

4. Имате спокоен и сдържан характер

Интроверите се наясно със своите силни страни, слабости и желания. Невинаги вървят с потока, защото често се връщат в началото, за да разберат причината за всичко. Никога не действат натрапчиво и не се вълнуват или паникьосват при резки промени. Просто винаги знаят какво да правят.

5. Лоялни сте

Тъй като интроверите избягват безсмислени познания, всяко отношение означава много. В живота си допускат шепа хора, от които очакват възвръщаемост за огромната си лоялност. Интровертите са готови да направят и невъзможното, за да помогнат на близките си и ако не получат същото в замяна, губят уважението си.

6. Подбирате разговорите и приятелите си

Когато кръгът от приятели намалява, той увеличава стойността си. Ако държите приятелите си толкова близо, че да може във всеки един момент да се усамотите, вие сте интроверт. Големите компании не ви тревожат, но се чувствате добре в малък кръг от хора, които ви познават добре. Безсмислените разговори просто ви изчерпват и не разбирате защо трябва да полагате подобни допълнителни усилия, които може да си спестите. Интровертите рядко разкриват всичко за себе си и не изискват това от околните, защото уважават личното им пространство. Границите, които поставят, им помагат да градят доверие и взаимно уважение в отношенията, което ги прави по-силни и по-смислени.

Източник: laf.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!