Горещи новини

Илон Мъск започва чипирането на хора от следващата година

-11:12-Razloginfo.com

Компанията на Илон Мъск Neuralink, която създаде мозъчния чип, се надява чипирането на хора да започне от следващата година.Neuralink разработи чип, който се имплантира в мозъците на хората с цел стимулиране и запис на мозъчната дейност. Чипът е предназначен за медицински цели, като лечение на неврологични заболявания и сериозни увреждания на гръбначния мозък. Устройството ще помогне и на хора страдащи от квадриплегия или тетраплегия, което значи пълна или частична парализа на ръцете и краката.

„Технологията на Neuralink работи много добре при маймуни. Правим много тестове и просто потвърждаваме, че устройството е много безопасно и надеждно. Освен това то може да бъде премахнато изключително лесно.Надяваме се поставянето на първите чипове при хора да е през 2022 г. Това ще са пациенти с тежки увреждания на гръбначния мозък като тетраплегици, квадриплегици. В очакване сме на одобрението от страна на Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ“, посочи Мъск.

„Напредъкът ще се ускори, когато имаме чипове в хората (трудно е да водим задълбочени разговори с маймуни) следващата година“, добави той в Туитър.

Тази година Neuralink публикува видео на маймуна, която играе видео игра с помощта на нейния чип, а през юли заяви, че ще разработи технологията си, така че да може да позволи на квадриплегиците да контролират цифровите устройства с ума си.

През юли биотехнологична фирма на име Synchron също разработи такъв тип чипове и получи одобрение от Агенцията по храните и лекарствата да започне тестове върху хора.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!