Горещи новини

Изцяло нова ера за персоналните компютри с новите функции на Windows 11

| 14:18

Новостите включват пристигането на Android™ приложенията в Windows, както и преработени приложения Notepad и Media Player



04 февруари 2022 г., София – Този месец Майкрософт ще представи нови изживявания за Windows, включително публичен преглед на това как хората могат да използват приложения за Android™ 1в Windows 11 чрез Microsoft Store. Новостите включват и подобрения в лентата на задачите със заглушаване и включване на повикванията, по-лесно споделяне на прозорци, както и преработени приложения Notepad и Media Player.

През последните две години начинът, по който живеем и работим се промени значително, а ролята на персоналните компютри стана по-важна от всякога. Навиците и поведението на хората и организациите се промени, вследствие на чувството за необходимост и те започнаха по-ясно да определят своите приоритети и да разглеждат нещата от различна гледна точка. Всички тези промени доведоха до изцяло нова ера на употребата на персоналните компютри.

Пазарът на персонални компютри отбелязва три трайни тенденции: растеж на хибридната работа и обученията, промени в начина на забавление и начина на разпространение, както и промяна на навиците на потребителите спрямо изпълнението на ежедневните задачи. Много хора, които имаха възможността да работят дистанционно, биха предпочели да продължат да го правят и тази тенденция се отразява върху начина, по който хората използват Windows. През последните две години Windows отбеляза 6 пъти увеличение на броя на хората, използващи приложения за комуникация и сътрудничество като Microsoft Teams. Освен това, промени можем да забележим и в начина на забавление и начина на разпространение. От началото на пандемията, повече от 70% от хората са се насладили на съдържанието в Hulu, Netflix и YouTube на Windows, а минутите прекарани в игри за един месец са нараснали с над 35%. Към днешна дата има толкова хора, които играят игри, колкото такива, които гледат телевизия. Потребителите променят своите навици спрямо изпълнението на ежедневните задачи и задължения като ходенето на пазар и на лекар еволюират, заедно с нарастването на онлайн поръчките и виртуалните срещи. В Windows два пъти повече хора използват компютъра си, за да пазаруват, прекарвайки 40% повече време в пазаруване. След пускането на Windows 11 през октомври, Microsoft наблюдава силно търсене на Windows 11. Освен това, той бележи и най-високите резултати, в сравнение с всяка друга версия на Windows предоставяна досега, по отношение на качество и удовлетвореност от продукта. С Windows 365, Windows отвежда операционната система в облака на Microsoft, където служителите могат безопасно да предават поточно пълната функционалност на Windows на всяко устройство. С Windows 11 SE училищата разполагат с операционна система с опростен дизайн и без разсейване, специално проектирана за ученици от класове K-8. Windows ще продължи да бъде в основата на иновациите и дестинация за игри, творчество и изследване.

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) предоставя възможност за дигитална трансформация за ерата на интелигентно облачно пространство и анализиране и агрегиране на данните. Неговата мисия е да даде възможност на всеки човек и всяка организация на планетата да постигне повече.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!