Горещи новини

Изхвърлете тези вещи от дома си, за да прогоните бедността и нещастието!

-18:34-Razloginfo.com

Не бихме се учудили, ако полагате всякакви усилия, за да разполагате с повече пари. Все пак знаем за сравнително точното изказване на Съмърсет Моъм, един от най-блестящите английски драматурзи, който споделя, че са му много неприятни хората, презиращи парите, защото са или лицемери, или глупаци.Според него парите се явяват шестото чувство, без което не бихме могли да използваме останалите пет.

Да, трудно бихме оцелели днес без пари, това си е факт. Но замисляли ли сте се, че понякога сами предизвиквате безпаричието си, и то само съхранявайки някои ненужни вещи в дома си.

Ето кои са петте най-опасни вещи в жилището ви, които непременно трябва да изхвърлите, ако искате да не допрете до бедняшката тояга.

1. Счупено огледало

Няма как да не сте чували, че счупеното огледало носи освен беднотия и всякакви други нещастия. Според различни суеверия то води до 7 годишна нещастна любов, до болести в семейството, до неуспехи в кариерата и какво ли още не. Не е ясно защо на някой изобщо би му притрябвало огледало, което е счупено – освен че няма да може да се оглежда в него, то може и да се счупи на още по малки парчета и да нарани собственика му.

Смята се, че ако огледало се счупи в дома ви, то трябва незабавно да се отървете от него повтаряйки наум думите, че огледалото се е счупило, но с него се е сложил край и на вашите нещастия. После трябва внимателно да съберете частите на огледалото, но с ръкавици или с помощта на парцал или кухненско руло, без да ги докосвате директно. Счупените парчета веднага се изхвърлят далеч от местообитанието ви, а ъглите на дома се поръсват със светена вода. Смята се, че само така ще привлечете щастието отново към себе си. В конкретния случай и парите.

2. Вещи на хора, които са починали

За съжаление няма как да не се сблъскате със смъртта на някой близък човек. Често той ни е толкова скъп, че ние запазваме неговите дрехи, обувки или други вещи. Дори не с цел да ги обличаме или носим, а от сантиментални подбуди. Това обаче гарантирано ще ни доведе до бедност и ще ни застигнат и други нещастия. Незабавно се отървете от всички вещи на покойника като дори е най-добре да ги изгорите. Можете единствено да запазите някои ценни бижута или снимки, но в никакъв случай дрехи, обувки или чанти.

3. Дрехи в тъмни тонове

Факт е, че черният цвят се смята за класика по отношение на облеклото, но също така е и факт, че този цвят се свързва със смърт и загуба. Няма нищо лошо в това да имате някоя и друга черна дреха или пък такава в тъмни тонове, но ако искате да се отървете от беднотията, то разнообразете гардероба си с дрехи в по-свежи тонове.

4. Счупени или напукани съдове

Повечето домошари избират много старателно съдовете, които употребяват и изпадат в ужас, ако любимата им чаша или чиния се счупи или напука. Вместо да изхвърлят тези така или иначе непотребни вече вещи, те ги забутват някъде назад из шкафове и скринове, а после се чудят защо бързо немотията ги застига. Ако става въпрос за скъпа ваза, то нищо не ви пречи да се пробвате да я залепите, но ако е за обикновена купа за салата например, то веднага я изхвърлете на боклука и си вземете нова!

5. Счупен часовник

Едно е часовникът ви да е спрял и да му сложите нова батерия, а съвсем друго той да се е счупил. Във втория вариант очаквайте не само доходите ви да намалеят, но и да ви застигнат и куп други несполуки. Отървете се от него максимално бързо, така или иначе времето няма да спре, ако не го следите няколко дни, докато се снабдите с нов часовник.

Източник: laf.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!