Горещи новини

Изумително! 10 редки и много скъпи предмета, намерени в магазини за употребявани вещи

-19:52-Razloginfo.com

Мога ли да купя картина, която струва почти 200 хиляди долара на бит пазар или втора употреба за жълти стотинки? Или документ, който по-късно ще мине под чукчето в аукцион за повече от два милиона? Да!

Това не означава, че днес трябва да тръгнете към магазини за евтини стоки. По някаква причина късметът идва случайно и при това много рядко.

През 2012 г. художникът Bet Fiback купил на разпродажба чифт картини  за 9,99.

По-късно негова приятелка намерила на един от тях подписа на абстрактния художник Иля Болотовски. В Сотбис картината беше продадена за 34 375 долара.

Зак Норис умишлено ловувал за ценни вещи предлагани на  гаражни разпродажби, бит пазари и магазини за втора употреба.

В крайна сметка той имал късмет: във Финикс намерил часовник Jaeger-LeCoultre, купил го за по-малко от шест долара и с удоволствие го продал онлайн за 35 хиляди.

Съпрузите Шон и Рики Макавой закупили стар анурак в магазин за втора употреба в Ашевил, който, както се оказало, принадлежал на американския футболист и треньор Винс Ломбарди.

На търг го продали за 43 хиляди 20 долара.

Странна купа, купена от евтин магазин в Сидни за четири австралийски долара, била продадена на Sotheby’s за 75 640 долара.

Експертите установили: това е китайска чаша от XVII век, направена от рог на носорог.

Часовникът Breitling Top Time е специално направен от швейцарска компания за филма “Кълбовидна мълния” с Шон Конъри.

https://izumitelno.com/wp-content/uploads/2019/12/treasures01.jpg

Според сюжета британските специалисти по разузнаването вградили в този часовник брояч на Гейгер, за да може Бонд да открие две атомни бомби на НАТО, откраднати от терористи. Според собственика, който е продал часовника на търг на Кристи през юли 2013 г., той го е купил на бит пазар за 25 паунда.

През 2006 г. 81-годишен пенсионер от Масачузетс купил картина за три долара, за която знаел само, че е много стара.

Година по-късно неговата находчива дъщеря отишла при антиквари, които оценили находката на 20-30 хиляди долара. В крайна сметка картината на неизвестен фламандски майстор от XVII век е продадена на търг за 190 хиляди.

В Музея на изкуствата във Филаделфия американска жена видяла произведението на скулптора Александър Калдър, напомняйки й за колие, което е купила три години по-рано на бит пазар.

През септември 2013 г. тя продала колието за 267 750 долара.

Двама американци имали късмет с Декларацията за независимост. По-точно, с нейни копия.

Звукооператорът от Нашвил, Тенеси, Майкъл Спаркс, намерил второ ръчно копие на този документ сред стари вещи втора ръка и го продал на исторически колекционерски търгове на Raynors за 477 650 долара.

През 1989 г. жител на Филаделфия купил картина на бит пазар, между платното и рамката на която намерил копие от Декларацията за независимост от 1776 година.

През 1991 г. той го продал на „Сотбис“, на Доналд Схеер за 2,4 милиона долара. През 2000 г. предприемчивият нов собственик го продал на същия търг за 8 милиона.

Търговец на метали купил интересен предмет за 14 хиляди долара възнамерявал да го продаде за петнадесет хиляди. За щастие той погледнал и намерил описание на находката си в The Telegraph.

Намереното яйце е едно от първите творения на Фаберже: Александър III представил това яйце на съпругата си Мария Фьодоровна за Великден, през 1887 година. Реликвата е продадена на частен колекционер за 33 милиона долара.

Източник: izumitelno.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!