Горещи новини

Изтребители под наем, ако се забавят Ф-16

| 21:25

Българи ще пилотират изтребители под наем. Това ще се случи, ако Съединените щати ни предоставят самолети за еър полисинг, с които да заменим МиГ-овете след изтичане на летателната им годност докато пристигнат новите Ф-16 блок 70. Това съобщи в кулоарите на парламента военният министър Драгомир Заков, след участие в парламентарния контрол. По думите му, това ще наложи ускорено обучение на летците. Все още не е ясно какви и колко самолети можем да получим.

Тази празнота, тогава ние ще трябва да ускорим обучението на нашите пилоти, за да може те да летят на тези самолети. Знаете, че при нормалния срок, в който трябваше да дойде първата партида от 8 самолета, ние на практика 2023-та пролетта трябваше вече да имаме обучени пилоти за тях. Въпросът сега е да възстанови този срок на обучение или малко по-дълъг ще бъде в този момент, но така че да имаме за този самолет наши пилоти. не става дума за чужди пилоти, обясни Заков.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!