Горещи новини

Изстреляха най-големия и мощен телескоп в света, наследникът на „Хъбъл“ (ВИДЕО)

-16:15-Razloginfo.com

Моментът настъпи. Преди няколко часа „Джеймс Уеб“ – наследникът на „Хъбъл“, най-големият и най-мощен космически телескоп, полетя в космоса посредством тежкотоварната ракетата Ариана 5 на Европейската космическа агенция.Предаването продължава на живо (с начален старт 13:00 ч българско време) по-долу благодарение на NASA и проследява 3D изображението на полета на „Джеймс Уеб“.

Телескопът ще наблюдава галактиките в инфрачервения спектър, като целта е бъде да се опита да покаже първите звезди и галактики, които светят във Вселената от началото ѝ – преди около 14 милиарда години.

Мисията на „Уеб“ е да надгради откритията на космическия телескоп „Хъбъл“, който след 31 години в орбита е към края на „кариерата си“.

Телескопът е кръстен на Джеймс Едуин Уеб, който управлява прохождащата космическа агенция НАСА в периода 1961 – 1968 г. По време на неговото управление САЩ създават своята програма за изпращане на човек на Луната.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!