Горещи новини

Израел зове израелците да напуснат Турция

-10:28-Razloginfo.com

Съветът за национална сигурност на Израел призова всички израелци в Турция да напуснат възможно най-скоро.Изявлението е публикувано от Ynet. Предупреждението за потенциална опасност е повишено на най-високо ниво. Гражданите, които остават в Турция, се съветват да сведат до минимум престоя си на обществени места, да спазват „скромност“ по отношение на израелските и еврейските символи и да избягват да посещават еврейски места.

Издадено е и предупреждение за пътуване до Мароко. „Има опасения, че мотивацията на терористичните елементи и индивидуалните заплахи за извършване на атаки срещу израелци в различни страни по света ще се увеличи“, добави Съветът за национална сигурност.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган вече обвини Израел в нападение над болница в ивицата Газа.

„Атаката срещу болница, където се лекуват жени, деца и невинни цивилни, е последният пример за израелски атаки, лишени от най-основните хуманитарни ценности. Призовавам цялото човечество да предприеме действия, за да спре това безпрецедентно зверство в Газа“, написа той в микроблога X.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!