Горещи новини

Използването на мобилни технологии при провеждането на събития набира популярност

| 13:59

Мобилните технологии предлагат все повече възможности както за организаторите, така и участниците

Потенциалът на мобилните технологии във всички сфери, от онлайн маркетинга и търговията до ежедневните разплащания в магазини и заведения, се увеличава все повече. Новото поле, в което дигиталните финансови услуги навлизат, е провеждането на събития, като дават възможност за многократно надграждане и задълбочаване на преживяването както на организаторите, така и на участниците.

Пример за иновативната им употреба е вайбър ботът Диджи към Digital4Sofia – годишната конференция за социални мрежи и видео маркетинг, която бе проведена миналата седмица. Диджи отговаря бързо на конкретни запитвания и предоставя цялата необходима информация за събитието – достатъчно е потребителят да изпрати съобщение с въпроса си или да използва някой от основните бутони. А благодарение на Settle, Вила Мелник, Ведра Кафе, BizHub и Magic Indoor, участниците имаха възможност да се възползват от специални оферти, които закупуваха със Settle директно чрез Диджи.Основно предимство на мобилните технологии е, че могат да бъдат използвани в събития във всякаква среда – виртуална, хибридна или на живо. Това дава възможност на организаторите на различни формати да разнообразят преживяването за посетителите. Дигитализацията на финансовите услуги е и улеснение, тъй като премахва риска от грешки в преброяването на големи суми или от кражби, и така позволява концентрация върху качеството на самото събитие. Безкасовото разплащане чрез Settle е ефикасно и по-скоростно от използването на кеш или карта. Потребители могат да изпращат и получават пари мигновено, а търговците – да приемат дигитални плащания без необходимост от допълнителни устройства. Възможни са както интегрирани решения за разплащания в онлайн магазин, така и плащания чрез QR код на място. Този начин е и по-сигурен – безкасовото разплащане е по-малко рисково от картовото от гледна точка на сигурността, заради множеството нива на защита, с които дигиталните устройства разполагат: от код на телефона през известия в реално време до биометрична идентификация.

Удобството и бързината са две от главните причини за бързата популяризация на дигиталните портфейли и все по-масовото им използване е доказателство за нуждата от демократизация на финансите и улесняване на разплащания между хората и бизнеса.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!