Горещи новини

Изненадващи разлики между женското и мъжкото тяло

| 20:57

Жените са прекрасни и уникални същества. Не само са способни да дават живот, но също така преминават през много промени, дължащи се на хормоните. Освен това има много други интересни факти за жените, които повечето хора не знаят.


Жените виждат нещата различно

Жените виждат по-широк спектър от цветове. Не само има по-цветно зрение, но също така имат способността да различават много близки нюанси. Освен това при тях рискът от далтонизъм е много по-малък.

По женския език има повече вкусови рецептори, отколкото по мъжкия. По време на бременност, жената започва да усеща вкусовете дори още по-наситени от обикновено.

Женският мозък разполага с повече мозъчни клетки в обонятелната луковица – зоната в мозъка, отговаряща за обонянието, така че жените имат и по-добре развито обоняние от мъжете.

Физически различия

За съжаление обикновено жените имат нужда по-чести посещения при зъболекаря, тъй като при тях рискът от кариеси е по-голям. Причината вероятно е в промяната на нивата на хормоните и отделянето на по-малко слюнка.

Жените имат и по-ниско кръвно налягане от мъжете, а зениците им обикновено са по-големи.

При жените излишните килограми се лепят по бедрата, задните части и корема, за да предпазват репродуктивните органи и бебетата им по време на бременност. Когато мъжете напълняват, това обикновено се отразява по корема.

Макар тестостеронът да е известен като мъжки хормон, женското тяло също го произвежда, макар и в по-малки количества. Жените се нуждаят от него за по-здрави кости, наред с други неща.

Жените имат по-силна имунна система от мъжете и причината за това е женският хормон естроген. Вероятно и затова живеят по-дълго.

Женското тяло е по-гъвкаво от мъжкото поради структурата си, което му позволява по-лесно износване на бебе.

При жените хълцането е много по-рядко срещано, отколкото при мъжете. Дори да се появи, обикновено минава много по-бързо.

Повечето жени имат асиметрични гърди. Според проучванията, при повечето случаи лявата гърда е по-голяма от дясната и това е напълно нормално.

Изненадващи разлики в мозъка

Макар женският мозък да е по-малък от мъжкия, това не означава, че жените са по-малко интелигентни. Всъщност по-малкият размер на мозъка позволява създаването на повече връзки в мозъка, както и по-високо съотношение между сиво и бяло вещество.

Женският мозък е по-добър при запаметяването на дребни подробности. Жените могат по-лесно да се сетят къде са сложили нещо и какво точно е казал някой по време на разговор.

Източник: neobiknoveno.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!