Горещи новини

Изненада! Windows 98 получи нов ъпдейт

| 19:15

Преди едва няколко дни ви информирахме за скорошното сбогуване на Microsoft с Windows 8.1, а по-рано днес софтуерният гигант изненада всички след като обяви, че ще обнови Windows 98. Операционната система, която вече надминава 20 години ще получи нов софтуер, но той няма да е достъпен за всички потребители.Новото обновление е разработено по заявка на Европейската космическа агенция, която използва софтуера за своя космически кораб Mars Express. От агенцията заявяват, че чрез новия софтуер, корабът ще може да сканира още по-детайлно планетата и съответно да бъдат постигнати по-добри нива на картографиране, които да помогнат с бъдещи проучвания.

Към момента Microsoft поддържа единствено операционната система Windows 8.1, Windows 10 и Windows 11 за широката общественост. Поддръжката на Windows 8.1 ще бъде спряна на 10 януари 2023 година.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!