Горещи новини

Изненада! Почина Ангел Христов, единият от от братя Галеви, издирван с червена бюлетина от Интерпол

| 8:46

Единият от популярните като братя Галеви – Ангел Христов е починал, след като се почувствал зле в дома си в дупнишкото село Ресилово. Инфаркт е покосил Ангел Христов-Геле, твърдят източници.Новината обиколи мълниеносно Дупница, хората не вярваха, че е истина, тъй като е всеобщоизвестно, че Пламен Галев и Ангел Христов, така начечените “ братя Галеви“, се издирват от Интерпол с червена бюлетина и от години са неуловими извън страната. Кога и как се е прибрал Ангел Христов остава забулено в мъгла, предава struma.com.

54-годишният Ангел Христов ще бъде погребан днес. Опелото ще е в храма „Св. Георги“ в Дупница от 13. 30 часа.

Припомняме, че известните като „братя Галеви“ Пламен Галев и Ангел Христов, бяха осъдени за тежки умишлени престъпления – Галев като ръководител, а Христов като участник в организирана престъпна група за изнудване. Те избягаха от страната през 2012 г. малко преди да чуят окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване.

След бягството им, години наред никой не чу нищо за „братята“. Споменаваха се разни държави, в които се подвизават, но до този момент официална информация за местонахождението им нямаше. И днес снимките им са на стената на Интерпол, сред най-търсените бегълци.

Кога е влязъл в имението си Ангел Христов е неясно, как е минал границата също. Вероятно това ще бъде обект на проверка от страна на службите.

Христов е от Сандански, но дълги години живееше в Дупница, макар често да посещаваше баща си в Сандански, където е и брат му, полицай от Магистрална полиция в ОД на МВР Благоевград.

Две са версиите. Едната е, че присъдата от 5 години, която получи за участие в организирана престъпна група и рекет, е с изтекла давност – минали са повече от 10 години и той не е имал законови проблеми да се прибере. Втората е, че влязъл с фалшив паспорт.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!