Горещи новини

Изненада! Китайски автомобили ще се произвеждат под марката Москвич

| 14:14

На освободените мощности на завода Renault Russia в Москва ще се произвеждат китайски автомобили. Това съобщава “ Ведомости“, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията. Тези автомобили ще се продават под марката Москвич .Според източници КамАЗ ще локализира производството на автомобили на своя партньор, китайската компания JAC, в Московския автомобилен завод. Засега обаче няма официално потвърждение на тази информация.

Според източника, планираното производство трябва да започне съвсем скоро, като това ще е електрическия кросоувър JAC iEVS4. Моделът обаче има и стандартна бензинова модификация – S4, за която не е ясно дали ще се прави в Москва.

Както отбеляза друг източник от руското правителство, цитиран отново от „Ведомости“, в началния етап най-вероятно ще става въпрос само за т.нар. асемблиране на готови части.

Готовите възли и агрегати ще се доставят от Китай и в завода само ще се сглобяват. Впоследствие се очаква и задълбочаване на локализацията на производство, като това ще се случи с нарастването на обемите на производство.

Последната точка в преговорите обаче все още не е поставена. Освен това, според друго руско издание „Известия“, има и други китайски кандидати, които се спрягат за партньори на Москвич. Сред тях: FAW и BYD. По предварителни данни окончателното решение трябва да бъде взето до две седмици.

ще припомним, че по-рано стана известно, че руските активи на групата Renault са прехвърлени на държавата. Делът на компанията в АвтоВАЗ ще бъде прехвърлен на NAMI, а заводът Renault Russia на Москва.

Според Министерството на промишлеността и търговията 100% от акциите на Renault Russia ще бъдат собственост на московските власти, От своя страна кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че е решил да изведе завода на Renault на печалба.

По думите му компанията ще възобнови производството на автомобили с марката Москвич. Той подчерта, че градските власти ще се опитат да запазят по-голямата част от персонала, който да работи и в завода, и в неговите подизпълнители.

„Основният технологичен партньор на възродения Московски автомобилен завод Москвич ще бъде КамАЗ. На първия етап ще се организира производството на класически автомобили с двигател с вътрешно горене, а в бъдеще и на електрически автомобили“, каза още Собянин.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!