Горещи новини

Изненада за хиляди чиновници. Новина за заплатите

-15:45-Razloginfo.com

Приятна новина научиха голям брой хора на държавна работа у нас.Заплатите на цивилните служители и военнослужещите се вдигат с минимум 10%. Това стана възможно, след като днес Министерският съвет прие постановление.

Междувременно Министерството на отбраната продължава провежданата последователна политика за нарастване на заплатите в системата.

Целта е да бъде намален съществуващият дефицит от отбранителни способности, особено по отношение на привличането и задържането на хората в системата на отбраната и за преодоляване на дисбаланса в доходите им.

Подобряването на заплащането ще създаде условия за конкурентност на пазара на труда, като се компенсира изоставането в заплащането от нивата в частния сектор и ще повиши привлекателността на военната професия.

Към днешна дата заплатите на военните варират като най-ниската позиция редник възнагражденията са им минималната им заплата. А най-високия чин генерал достига до на 4 хил. лева.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!