Горещи новини

Изнасят лекция „Самоков – родното място на свети Паисий Хилендарски“ в рамките на „Ваканция и СПА Експо“

| 15:27

В „Интер Експо Център“ (ИЕЦ) днес и утре се провежда 38-мото Международно туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“.Мотото е „Да се върнем към нормалното!“.

Програмата предвижда дискусионни панели, на които ще бъдат обсъждани важни теми и въпроси, свързани с туристическия бранш.

Община Самоков продължава да утвърждава позициите си като атрактивна дестинация в четирите сезона и с традиционното си участие на изложението.

Във връзка с отбелязването на 300 години от рождението на автора на „История славянобългарска“ днес в Конгресния център на ИЕЦ доц. д-р Константин Рангочев от БАН ще изнесе лекция „Самоков – родното място на свети Паисий Хилендарски“.

Така ще бъде поставено началото на събитията за честване на годишнината, съобщи пред Радио София зам.-кметът на Община Самоков Люба Кленова.

Освен това, тазгодишният традиционен симпозиум „Цар Шишманови дни“, организиран от Асоциацията за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл”, ще бъде посветен на Отец Паисий, ще бъдат представени доказателства именно за родното му място.

Предстоят и изложби, а националната награда за живопис „Захари Зограф“ ще очаква от участниците в детската категория творби, посветени на Паисий Хилендарски.

Общината се готви да отбележи националния празник на 3 март и да изпрати успешен снежен туристически сезон, допълни Кленова.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!