Горещи новини

Измамници с фалшиви уеб страници за криптовалути

| 21:37

Измамници използват фалшиви уеб страници за криптовалути в опит да откраднат пари от потребителите – последната тактика, която се появи в годината, която вече се оказа скъпа за свързаните с крипто атаки, съобщава Bloomberg.Фиктивните уебсайтове – които са представяни като страници за популярни услуги – например Coinbase, Gemini, Kraken и MetaMask – имат за цел да подмамят посетителите да предоставят информация, която помага на хакерите да проникнат в портфейлите им с криптовалути, твърдят изследователи на Netskope. Измамниците използват уебсайтове, чиито адреси много приличат на тези на легитимните сайтове, а чрез оптимизация страниците им излизат на първо място при търсене в Google, посочват още от компанията за сигурност.

„Много хора правят фалшиви версии на истински уебсайтове и насочват потребителите към тези страници, за да могат да вземат парите им“, заяви Ерин Планте, старши директор по разследванията във фирмата за анализ на блокчейн Chainalysis. Той добавя, че подобни техники са били използвани и при други видове кибератаки.

Констатациите стават ясни на фона на вълна от инциденти при сигурността на криптовалутите. Финансовите загуби от атаки, свързани с криптовалути, възлизат на 1,9 милиарда долара през първите седем месеца на тази година, сочат данни на Chainalysis. Хакерите са откраднали 1,2 милиарда долара през същия период на 2021 г., съобщават от компанията.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!