Горещи новини

Измамници атакуват електронните пощи на потребители в Пиринско

| 17:40

Измамници атакуват електронните пощи на потребители в Пиринско и подават информация от името на различи банки в страната. За това алармира на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР – Благоевград старши комисар Георги Кандев.Зачестяват случаите с фишинг измами както в Пиринско, така и в цялата страна. От началото на годината в областта са регистрирани 5 такива измами, като последния случай е от вчера, когато от банковата сметка на гражданин е усвоена сумата от 5 000 лева за онлайн пазаруване. В рамките на няколко часа са направени покупки за тази сума.

Измамниците използват фалшиви имейли от банки, за да ни подведат доброволно да предоставим информация от банкови сметки, дебитни и кредитни карти. Най-често ни предоставят линк, който води към друг сайт, където въвеждаме личната информация.

Криминалистите предупреждават, че домейните, ползвани от българските банки обикновено са с регистрация „bg“, а зловредните са „net“ , „com“, „org“.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!