Горещи новини

Излишен е закон за домашното насилие, антиджендър референдумът не открива такова у нас

-10:36-Razloginfo.com

Около 35 хиляди подписа са събрани до момента от Инициативния комитет за провеждането на референдум за забрана джендър идеологията в училище.Подписите не са достатъчни, но организаторите са сигурни, че въпросът трябва да бъде повдигнат на национално ниво. Затова ще започнат да се събират подписи в клубовете на БСП по региони, както и ще се пусне сайт, където това може да стане онлайн. На брифинга в БТА бе съобщено и името на сайта, което обаче съвпада с името на НПО организация, а и такъв сайт не може да бъде открит онлайн към момента.

Колко подписа са събрани до този момент стана ясно едва сред изричен въпрос в края на пресконференцията, а преди това членовете на ИК обосноваваха отново инициативата, която започна преди близо три месеца.

Народният представител от БСП и съпредседател на Инициативния комитет Ирена Анастасова показа помагало със заглавие „Сексуално здраве за лесбийки и бисексуални жени“ и обясни, че то е стигнало до нея от сигнали до комитета и Министерството на образованието, подадени от родители. То се разпространявало в частно училище, но това нямало значение, тъй като и частните училища трябва да бъдат в рамките на Закона. „Но това показва, че в законодателната рамка в България има празноти, които трябва да се запълват с наредби.“

По думите на Атанасова на този сигнал министерството отговаря, че за допускането на такива помагала в училищата, отговаря единствено директорът на училището.

Адв. Владимир Шейтанов, също член на Инициативния комитет, коментира решението на ЕП да покрепи въвеждането в ЕС на Истанбулската конвенция.

Този акт нарушава принципа на общностното право на ЕС, а именно с конституционната идентичност на страните членки. Това не е обикновена норма, това е императивна норма, която има доминираща правна сила над всички правни норми на европейското право, обясни адв. Шейтанов.

По думите му Истанбулската конвенция смесва правата на ЛГБТ общностите с правата на жените и хората, пострадали от домашно насилие. Шейтанов попита колко жени в залата има, които да са пострадали от домашно насилие, и след като не получи отговор, заяви, че явно статистиката в ЕС, че всяка трета жена е или е била жертва, не се отнася за България. Щом и в неговото семейство няма насилие, значи България се различава от другите страни и „какъв смисъл има да защитаваме тези, които не са жертви?“

Затова и няма никаква нужда от предлаганото законодателство срещу домашното насилие, което всъщност прокарва интересите и пропагандата на ЛГБТ общностите. „Истанбулската конвенция“ нарушава националните идентичности на държавите. Не отговаря на нашите специфики – манталитенти, национални, общностни, дори и правно-юридически принципи, категоричен бе Шейтанов.

Ирена Анастасова каза, че е огорчена от гласуването на представителите на БСП в Европейския парламент по отношение на въвеждането в ЕС на Истанбулската конвенция. Сергей Станишев и Елена Йончева са гласували „за“, а останалите са предпочели да се скрият и да не гласуват, посочи Анастасова и допълни, че тези хора са загърбили мнението на партията, която ги е изпратила в ЕП.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!