Горещи новини

Излезе заповедта, регламентираща мерките срещу разпространението на COVID-19. Вижте пълния текст!

-9:06-Razloginfo.com

По време на брифинг на здравния министър Стойчо Кацаров стана ясно, че Зеленият сертификат и новите мерки влизат в сила 00:01 часа сряда срещу четвъртък, т.е. от 21.10.2021 година.

Зелен сертификат ще се изисква за допускането на хора в образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и дейности, сред тях са всички кина, театри, молове, магазини над 300 квадрата, плувни басейни, фитнеси, ресторанти, барове, хотелите, университети. 

Изключения правят хранителните магазини, аптеките, градският транспорт, банки и финансови институции и администрациите.  Всички останали изисквания и ограничения за тези обекти ще отпаднат напълно.

Припомняме, че документът ще се изисква само на лица над 12 години. По тази причина при преминаването на 750 на 100 000 заразени, училищата ще затворят. При 500 на 100 000 пък образователните институции ще обучават на ротационен принцип. Тези решение обаче ще бъдат взимани на местно ниво от общините.

Източник: trafficnews.bg

Вижте цялата заповед на министъра, издадена днес и влизаща в сила от 21 октомври:

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!