Горещи новини

Изкуствен интелект се научи да решава многоетапни задачи

-11:01-Razloginfo.com

Все по-често слушаме за постиженията на изкуствения интелект. Но сега изглежда, че разработчиците на AI алгоритми са успели да постигнат невероятен и значим резултат.Специалисти на OpenAI публикуваха ново изследване, в което твърдят, че създадената от тях система се е научила да решава многоетапни математически задачи за ученици от началните класове, пише technews.bg.

Точността на новия изкуствен интелект е два пъти по-висока от тази на прецизно настроения модел GPT-3 и възлиза на 55%. За сравнение, децата на възраст между 9 и 12 години постигат средно 60% в същия тест.

Според разработчиците, постигнатият резултат е много важен. Най-малкото, защото съвременният изкуствен интелект все още е доста слаб в решаването на многоетапни задачи.

Това, което демонстрира новият модел на OpenAI, е постигнато благодарение на способността му да разпознава и да се учи от грешките си. Системата повтаря опитите си, докато намери подходящо решение.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!