Горещи новини

Изискванията на мъжа до вас могат ви покажат, че не е уверен в себе си

-9:23-Razloginfo.com

Каква е общоприетата представа за идеалния партньор? Той е чаровен и умен мъж, самодостатъчен, с чувство за хумор и задължително уверен в себе си. Много жени идеализират половинката си – и когато се сблъскат с вътрешната липса на увереност на мъжа в себе си, се разочароват горчиво от него. Понякога мъжката неувереност достига такива граници, че животът на жената с такъв партньор става непоносим… Кои изисквания на партньора ще ви покажат, че мъжът до вас не е уверен в себе си?

1. Изискване на отчети за кореспонденция по есемес и по социалните мрежи
В случая говорим за тотален контрол на вашите онлайн-действия. Лайкове, съобщения, дори логване в социалната мрежа – всичко става повод за разисквания. Партньорът ви провокира да се оправдавате и да му доказвате, че сте му верни телом и духом. При това в поредната разправия той подсъзнателно получава допълнителна порция внимание от вас.

2. Изискване на потвърждаване на чувствата ви
Налага ви се постоянно да потвърждавате любовта си. Колкото и да сте близки, неувереният в себе си мъж постоянно ще ви разпитва „Кога ще ме зарежеш?“, „Ще ти омръзна ли скоро?“, „Обичаш ли ме?“, „Усещам, че не ме обичаш!“. Такива провокации объркват ужасно партньорката. От една страна тя доказва любовта си отново и отново, а от друга страна – вече се дразни от вечните „проверки“.

3. Изискване на отчет за общуването с колегите
Това е специфична форма на контрол над живота ви. Вашата служебна комуникация постоянно кара партньора ви да си мисли лоши неща за вас – дори ако никога не сте му давали повод за подозрения. Неувереният в себе си мъж ще възприема всеки ваш колега като съперник и ще ви подозира, че сте „виртуозна лъжкиня“.4. Изискване на отчет за приходите и разходите
В случая неувереният в себе си мъж се опитва да ограничи свободата ви по всякакви начини. Изобщо не му е притрябвало да сте финансово независими. Пак добре, ако не работите и той ви издържа изцяло. По-тежкият случай е, когато вие имате работа и доходи, а партньорът ви постоянно се опитва да контролира вашите харчове и да ви наставлява „да подхождате разумно към финансите си“.

5. Изискване на отчет относно предните ви връзки
В този случай неувереният в себе си мъж се опитва да открие и да предотврати всички потенциални трудности, които може да срещне с вас. Той иска да уточни какви са непримиримите ви противоречия и да добие представа за личните ви психологични граници. Затова ако се оплаквате твърде много от бившите си, новият ви неуверен в себе си партньор ще си помисли, че може да се държи също толкова лошо с вас. Бъдете предпазливи в изповедите си относно бившите. Най-безопасно ще е да говорите неутрално и без емоции за миналото си, констатирайки факти от биографията си. Нищо повече, не изпадайте в подробности.

6. Изискване за изясняване на бъдещите ви планове
Неувереният в себе си мъж ще се постарае да уточни доколко сте привързани и увлечени по него. Затова постоянно ще разпитва за вашите планове и стратегии за живота. Планирате ли да забременеете? Готови ли сте да купите заедно жилище, да обедините финансите си и кредитите си? Кога и как смятате да имате деца? Милиони въпроси за бъдещето, които изискват безусловно участие от вас и моментно реагиране. Тоест, вие не си живеете спокойно в настоящето, а постоянно рапортувате какво и как ще стане по-нататък.

7. Изискване за отчет относно хобитата, интересите, личното ви време, локацията ви
Стигнали ли сте до офиса, излезли ли сте от офиса, качили ли сте се в метрото, с кого си говорите, защо толкова дълго телефонът ви е давал на заето?! Възникват и други въпроси – „За какво ти е нова пола?“, „Защо ще ходиш на козметик, като и без това си си супер?“. Може да се стигне и до „Психологът ти те учи на глупости, мисли с главата си!“. С подобни изказвания неувереният в себе си мъж се опитва да контролира контакта ви с външния свят. Най-вероятно ще иска да ви лиши от този контакт – така ще му е по-спокойно и вие ще му бъдете предсказуеми и обясними. Освен това ще сте по-лесни за управление – защото е къде по-лесно да контролираш друг, отколкото да се заемеш със собствената си ниска самооценка.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!