Горещи новини

Иззеха недекларирана валута за над 840 000 лв. на „Капитан Андреево“

| 19:45

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 842 485 лева при три проверки на два товарни автомобила и един автобус, излизащи от страната, съобщиха от Агенция „Митници“.На 12 септември, „Капитан Андреево“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в арматурното табло в шофьорската кабина са открити 27 пачки с еврови банкноти с различен номинал.

Общото количество на откритата валута е 139 930 евро с левова равностойност 273 679 лева. Няколко часа по-късно, около 07.30 часа, на пункта пристига друг камион с турска регистрация на път от Германия за Турция.

При извършената митническа проверка под шофьорската седалка в чанта с документи са открити 189 075 евро с левовата равностойност на 369 798 лева. Третият случай на открита недекларирана валута е на 9 септември при проверка на автобус, пътуващ от Румъния през България за Турция.

При извършените контролни действия митническите служители намират две полиетиленови чанти, укрити във фабрична кухина над шофьорската седалка. Във всяка от чантите е открит по един пакет, опакован в черен полиетиленов плик, съдържащ евро и доларови банкноти.

Общото количество на недекларираните пари е 91 800 евро и 10 000 долара на обща левова равностойност 199 008 лева..По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на прокуратурата.

Водачите на трите превозни средства – два турски и един румънски граждани, са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!