Горещи новини

Издаването на ваучери за храна е блокирано, заради липсата на бюджет 2022

| 18:20

Издаването на ваучери за храна е блокирано, заради това, че няма приет бюджет за 2022 г. Това става ясно от съобщение на министерството на финансите.

Така не е ясно кога точно хората, които разчитат на ваучерите ще могат да започнат да ги получават отново. Подобна ситуация се създава за първи път от 20 години. През 2003 г. е приета наредбата, която позволява използването на такива платежни средства.

Ваучерите за храна, които служат и за покупка на някои нехранителни стоки там където се приемат, са удобен инструмент и за бизнеса тъй като сумата, която работодателите предоставят на служителите си не се облага с данъци и осигуровки.

В момента а парламента се разглеждат законодателни промени за удължаване на действието на бюджет 2021 до края на март тази година. Едва когато това се случи процесът по издаване на ваучери може да бъде възобновен.

През миналата година са издадени ваучери на обща стойност 390 млн. лв., а обичайният размер, който хората получават от работодателите си е около 60 до 80 лв. месечно.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!