Горещи новини

Изграждат лаборатория за PCR тестове в разложката болницa

-15:57-Razloginfo.com

В МБАЛ Разлог са настанени 59 пациенти с пневмонии. От тях 24 са с доказани положителни тестове, за останалите се изчакват резултатите от PCR тестовете.

Министерството на здравеопазването осигури на МБАЛ – Разлог PCR лаборатория и специализирана апаратура за диагностика на пациенти със симптоми на COVID 19.

Така резултатите от тестовете ще стават по-бързо и ще се отдели потокът от пациенти с вирусната инфекция от другите хронични заболявания.

За да се осигури максимално добра медицинска помощ община Разлог закупи още три кислородни апарата.На основание решение на Общинския съвет, до дни ще се осигури система за фотохидройонизация на средата за дезинфекция на въздуха и повърхностите във вътрешно и инфекциозно отделение.

При добри резултати, такава система ще бъде монтирана в цялата болница.

Системата е с цел да се предпази медицинския персонал, който прекарва часове сред болните, както и да се помогне за по-бързото възстановяване на пациентите.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!