Горещи новини

Извършиха нови 29 проверки на ГКПП “Капитан Андреево-Капъкуле” за нелоялни практики при организирани пътувания

-15:24-Razloginfo.com

Нови проверки за установяване на нелоялни практики при организираните пътувания бяха извършени вчера (28 май) на ГКПП „Капитан Андреево-Капъкуле“. В тях се включиха служители на КЗП, Икономическа полиция и ИА „Автомобилна администрация“.Обект на инспекцията станаха 29 автобуса, пристигащи от Турция. Извършена беше проверка на туроператорите – организатори на туристическите пътувания, включително и на екскурзоводите, придружаващи туристите., съобщават от Министерство на туризма.

При един от проверените автобуси не беше предоставено удостоверение за извършване на туроператорска дейност, липсваше договор за организирано туристическо пътуване, като за това беше съставен протокол от КЗП, с който се изисква липсващите документи да се представят.

При 28 от автобусите се установи, че проверените лица извършваха законно дейността си. Туроператорите притежаваха удостоверения за регистрация и имаха застраховки с валиден срок на действие.

ИА „Автомобилна администрация“ и Икономическа полиция не установиха нарушения по време на проверката.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!