Горещи новини

Извънредно! Премиерът иска оставката на Стефан Янев

| 10:53

Извънреден МС с три точки, една от които е оставката на министъра на отбраната Стефан Янев, свиква днес премиерът Кирил Петков. Това заяви самият той преди минути.„Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Никой министър не може да каже, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Мой министър не може да ползва думичката „операция“, вместо думичката „война“. Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи от едната и друга страна вече са убити. Войници, които са на възраст по-малка от възрастта на моя дъщеря“, подчерта той.

„Българският интерес не е да сведем глава, защото „преклонена глава сабя не сече“. Когато видим нещо, което е толкова очевадно, ние не можем да кажем, че българският интерес да мълчим. Българският интерес е като ползваме гласа на България – българското правителство да осъжда политики и действия дори на великите сили“, посочи той.

„Коалиционните партньори са съгласни да се поиска оставката на военния министър, снощи разговарях с лидерите им. Името на предложението за нов министър ще бъде оповестено днес“, добави още Петков.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!