Горещи новини

Извънредно: България ще участва на ATP Cup!

-9:37-Razloginfo.com

Мъжкият ни отбор по тенис получи шанс да участва на престижния турнир АТР Cup, който започва на 1 януари 2022 г. в Сидни, съобщиха от родната федерация.Първата ракета на Австрия – Доминик Тийм, обяви официално, че няма да може да играе нито на турнира от ATP 250 в Сидни, нито на АТР Cup.

Причината е, че австриецът е настинал в Дубай и с медицинския му екип са решили да пропусне двете надпревари, за да възстанови напълно. Доминик дори се е отправил към дома си в Австрия, вместо към Австралия.

България бе първа резерва за престижната отборната надпреварата и след отказването на Тийм получи шанс да участва за втори път в нея. Все още се очаква официално съобщение от организаторите на турнира.

В началото на 2020 г. нашият отбор участва в първото издание на АТР Cup в състав Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Българите победиха сензационно Великобритания, а след това и Молдова и загубиха от Белгия, след което заради „въртележка“ в класирането на гр.С не продължиха напред.

Успешното представяне на тима ни донесе признанието Отбор на 2020 г. в анкетата сред спортните журналисти в България.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!