Горещи новини

Извънредно! Австралия депортира Джокович, отмениха визата му

| 9:24

Новак Джокович ще бъде депортиран. Министърът по имиграционните въпроси на Австралия Алекс Хоук се възползва от правото си отново и този път окончателно да отмени визата на сърбина и така той няма да играе на Australian Open.Очаква се световният номер 1 да обжалва и този път.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. Такава власт има министърът по емиграцията на Австралия Алекс Хоук. Той може да вземе еднолично решение, а адвокатите на сърбина – отново да обжалват.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!