Горещи новини

Избягвайте тези 5 навика, могат да ви докарат депресия

-11:22-Razloginfo.com

1. Изолация от приятели, близки и света като цяло

Понякога имаме нужда да бъдем сами, да преживеем разочарования, да търсим път напред или просто да осмислим дадена ситуация, след като сме били ранени. В такива моменти не трябва да се изолираме, колкото и да ни е тежко. Винаги ще има някой, който да ни подаде ръка, да ни изслуша и разбере, без да съди. Не се изолирайте от близките си, защото така каните депресията да се настани удобно във вашия живот. Повярвайте, че винаги има поне един човек, който иска вашето щастие, и ще направи и невъзможното, за да успее.


2. Липса на физическа активност и добра храна

Спортът е една от причините да сме здрави и щастливи. Редовната физическа активност в комбинация с добра храна е нашето потвърждение, че ще прогоним депресията от ежедневието ни.

3. Недостатъчно сън

Сънят е времето, в което тялото и душата си почиват. За да сме бодри, физически и духовно, нужно е да спим поне по 7 часа. Ако не спазваме този режим, ще бъдем кисели и неработоспособни, а в това число и нещастни. Колкото по-малко спим, толкова по-лесно изпадаме в депресия. Затова, осигурете си достатъчно сън, за да сте красиви, здрави и щастливи.

4. Твърде много алкохол

Редовната консумация на алкохол предизвиква състояния на депресия. Причината е в неговата токсичност. Ако се чувствате уязвими, когато не консумирате алкохол, изпитвате нужда да се отпуснете с чаша в ръка, потърсете помощ при нас – ние от център „Жива“ ще ви изслушаме и помогнем да се справите с този проблем по най-подходящия начин.

5. Негативни емоции

Когато сме негативни към ежедневни ситуации, често изпадаме в трайна депресия. За да се справим с нея, трябва да търсим малките неща, които осмислят ежедневието ни. Само така няма да се поддадем на негативизма. Опитайте да се радвате на слънчевото утро, на времето, което прекарвате със себе си, усмихвайте се повече и бъдете благодарни!

Източник: lifemedia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!