Горещи новини

Изборна търговия?! Закопчаха общинар с голяма сума пари

| 20:36

При специализирана полицейска операция задържаха служител на Община Несебър с над 185 хиляди евро и 25 хил. лева. Полицията и прокуратурата в Бургас имат данни, че сумата е предвидена за търговия с вот преди началото на предизборната кампания.В акцията са участвали служители на „Икономическа полиция“, посочи директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов. Парите са намерени в дома на задържания и са иззети. Служителят е бил на ръководна длъжност в Общината. МВР е успяло да стигне до хората, които осигуряват и разпределят средствата – към т. нар. дилъри на гласове.

Прокурор Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас обясни, че е образувано досъдебно производство за предлагане и даване на имотна облага на лица, които да гласуват за определен кандидат на местните избори. Все още се изяснява за коя политическа партия е трябвало да бъде гласувано. Издирват се и други заподозрени, за които се предполага, че са участвали в престъпната схема.

При операцията са претърсени четири адреса – три в Бургас и един в Равда.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!