Горещи новини

Избират „Будител на годината“ в Банско

-18:32-Razloginfo.com
На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители. В този ден отдаваме почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на българския народ и националната ни идентичност.Денят на народните будители е скъп празник за всички българи, а за нас – банскалии, той е зареден с особено силни емоции и чувство на гордост. Защото ние сме наследници на първенците на народната пробуда, на хората, които запалиха първите искри в народната свяст.
Делото на народните будители продължава и в съвремието на Банско. Будителите сред нас продължават да работят на ползу роду, не защото очакват похвали, а защото не могат иначе. А ние им дължим нашето признание и уважение.
Тази година Община Банско отново ще връчи приз „Будител на годината“ на изявен наш съгражданин със значителен принос в духовния живот на Банско.
Културни, музейни, духовни, образователни и обществени институции в Банско направиха номинации, които са включени в анкета за гласуване, публикувана в официалния сайт на Община Банско.
Можете да гласувате за Будител на община Банско за 2023 г. до 29 октомври 2023 г.  https://shorturl.at/FUYZ4
Церемонията по обявяване Будител на годината на Община Банско ще бъде на 1 ноември в НЧ“Никола Вапцаров-1894“
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!