Горещи новини

Иван Димитров: Наложените мерки са неадекватни, единственият вариант за ограничение разпространението на вируса е пълен локдаун

-11:26-Razloginfo.com

Кандидатът за депутат от Разлог и 1 МИР – Иван Димитров на Демократична България, изрази своето становище по отношение на наложените мерки, които влязоха в сила от днес. Според него те няма до доведат до драстична промяна на епидемичната обстановка поради факта, че процентното изражение на неваксинираните е твърде малко, а на ваксинираните е дадена пълна свобода на посещение на забранените за неимунизираните обекти.Вижте цялото мнение на Иван Димитров изразено във фейсбук:

Скъпи приятели!
Във връзка с новите мерки, наложени от здравното министерство, искам да споделя накратко своето мнение, като правя уточнението, че то е съобразено със степента на ваксиниране на българското население .
Целта на мерките в пандемична обстановка е, да се предотврати разнасянето на заразата. Т.е. мерките следва да са такива, че вирусът да не е в състояние да се предава от един човек на друг.
Предотвратява ли ваксинирането това? НЕ !!!!!!!!
Ваксинираните са също толкова приносители, колкото и неваксинираните. Т.е. давайки право на хората , поставили си ваксина , да се разхождат свободно, създаваме възможност за разпространението на вируса на по-голяма територия.
В този случай ефективни ли са тези мерки? НЕ !!!!!
Разхождащите се 30% ваксинирани, заразяват 70% неваксинирани, които влизат в интензивните отделения и доубиват полумъртвата ни здравна система.
Тези мерки биха били адекватни, ако процентите на ваксинирани и неваксинирани си разменят стойностите.
Извинете невежеството ми, но единственият вариант да се ограничи разпространението на вируса е ИЗОЛАЦИЯТА.
Т.е. пълен локдаун, който да бъде отменен и заместен от настоящите мерки при достигане на 70% ваксинирано население. Тогава зеленият сертификат би имал смисъл! настоящите мерки са симулативни /правиш нещо без резултат/ и са просто смокинов лист.
Мисля /не съм сигурен/ , че подобен подход е залегнал и в плана за действие при пандеминчна обстановка, но явно предстоящите избори пречат същия да бъде следван, което от своя страна е доста безотговорно.

Ако се страхуваш от мечки, не влизаш в гората.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!