„Да работим с БСП бе едно от най-тежките решения, които трябваше да вземем, но в три поредни избора народът така постави ситуацията“, призна депутатът от ДСБ Иван Димитров, който е и заместник-председател на парламентарната група на „Демократична България“.Аргументът на десницата да влезе в общо управление със социалистите бил необходимостта от редовно правителство. „Хората искат да има правителство, което да сложи край на модела, наложен от миналото управление“, коментира по NOVA NEWS Димитров. Като нещо, по което могат да работят заедно със социалистите, той посочи съдебната реформа.

Той не издаде кои 6-7 имена на юристи са обсъждали за министър на правосъдието в неговата партия, но добави: „Бих се справил прекрасно, ако това ме питате“.

„По отношение на капацитета, няма министерство, в което да не се справим най-добре“, каза той за хората в ДБ. „Ние и във финансите сме много добри, при нас е Иван Костов все пак“, добави той. Но обясни, че не са предлагали бившия премиер за финансов министър.

Димитров обаче заяви, че именно в сферите на правосъдието, екологията и електронното управление „да, тук сме най-силни“. По думите му преговорите продължават и през уикенда, още нямало договорени имена за министерските постове, а по негово лично мнение Бойко Рашков трябва да остане министър на вътрешните работи.

„Моето лично мнение е, че той ще се справи добре“, коментира Иван Димитров, като потвърди, че това е номинацията на ПП, както вече стана ясно от изявления на нейните лидери Кирил Петков и Асен Василев. Димитров отрече Корнелия Нинова да е била първоначалната номицаия за председател на НС, въпреки че писмото, което изтече в медиите за опцията председателят да се избира на ротационен принцип, излезе именно от ДСБ.

„Ако не сме съгласни с всички лица в правителството, няма да бъде подписано споразумение и съответно няма да има правителство“, заключи още Иван Димитров.

Източник: dir.bg