Горещи новини

Иван Димитров, ДБ: Трифонов да поеме отговорност пред суверена, пред който пее бунтовнически песни

-14:35-Razloginfo.com

Стоп кадър: Bulgaria ON AIR
Това е ясно от споразумението, реално ние не можем да подкрепим правителство с мандат на БСП. Третият мандат обаче е кризисен, мандат който да спаси политическата система и държавата. Всичко зависи от обстановката, в която ще бъде даден третият мандат. От това зависи според мен и подкрепата на ИТН. Ако Трифонов подкрепи един кабинет, също може да бъде опозиция, ако той е толкова отговорен към суверена, може да действа радикално. Ние сме го виждали да действа непредвидимо. Това заяви в предаването „Денят ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR депутатът от „Демократична България“ Иван Димитров.„Той прави своето шоу, но се надяваме да бъде отговорен пред суверена. Този народ, пред който пее бунтовнически песни, да покаже, че може да преглътне своето его. От ИТН не харесват част от служебния кабинет, а това са хора, които са доказали, че могат да работят в криза. Такива хора ние подкрепяме, те се изправиха срещу корупцията и заслужават уважение. Народът ги припозна“, смята още той.

„Не съм финансист. Работим върху бюджета, ние сме убедени, че такава актуализация е необходима. Върху него трябва да бъде дебатирано. Мисля, че вече политическите сили започнаха да узряват за това, кое е важно за държавата. Служебното правителство не може да внесе цялостен бюджет. Ще бъде тежко и безотговорно да посрещнем тези кризи без правителство“, подчерта представителят на „Демократична България“ относно актуализацията на бюджета.

Димитров посочи и кога е настъпила кризата в отношенията между ИТН и ДБ.

„Ние не затваряме вратите, истината е, че без ИТН не може да има правителство. Партньорски взаимоотношения никога не е имало, избрахме по-малкото зло. Това не са преговори, не е партньорство, а изнудване. Не са поставяни условия, никога от ДБ не сме предлагали министри“, категоричен е Димитров.

Полицейското насилие на протестите

„Справедливостта ще я определи съдът. Дали ще бъдат наказани полицейски служители – също, проблемът е, че главният прокурор не желае да бъде изслушан. Има различни начин, по които може да бъде призован. Несериозно е, всеки прокурор знае какво може и какво не може да говори“, каза още събеседникът на Ганиела Ангелова.

Източник: fakti.bg
Заглавието е на fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!