Горещи новини

Иван Димитров, ДБ: Постижимо е да имаме над 121 депутати в следващото НС

| 21:31

Поставили сме си за цел да имаме повече от 121 депутати. Това е абсолютно постижима цел, имайки предвид социологическите проучвания до настоящия момент. Това заяви бившият депутат от „Демократична България“ Иван Димитров в ефира на „Денят ON AIR“.„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ няма да се коалират за изборите. Ще успеят ли да съберат мнозинство за кабинет в следващия парламент?

„Сигурни сме, че можем да убедим хората, които не са решили за кого ще гласуват, да ни подкрепят“, категоричен бе той.  По думите му, макар кабинетът на Кирил Петков да е прекарал тежки 7 месеца на власт след 12-годишното управление на ГЕРБ, свършената работа е в пъти повече от приключената в рамките на изминалите десетки години.

Според Димитров е време политиците да разберат, че хората, излезли да протестират на площадите през 2020 г., са показали, че гражданите избират депутати, които се очаква да решат проблемите им.

„Когато събереш политици с високо его да водят спорове, е нормално да прехвърчат искри. Нашата политическа култура действително трябва да бъде доразвивана, но в това да продължим да се конфронтираме, а да намерим кои са общите неща“, смята той.

Бившият депутат посочи и при какви условия от „Демократична България“ биха седнали на „масата за преговори“ с ГЕРБ.

„С ГЕРБ сме разговаряли единствено за политики и конкретни решения. Нашето твърдо убеждение е, че те трябва да останат настрани от властта на този етап. Те трябва да преживеят своята революция“, поясни Димитров за Bulgaria ON AIR.

Той коментира и енергийната обстановка у нас.

„Газ ще има, въпросът е в цената. България не е нарушила нито една клауза от договора си с „Газпром“, той бе нарушен от Русия. Ако има някой, който да трябва да се притеснява, че може да бъде осъден – това е Русия“, обобщи той.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!