Горещи новини

Иван Димитров, ДБ: Ако сега не се сформира правителство, ни предстоят минимум още три избора до края на следващата година

| 20:57

Срещу Никола Минчев няма възражения от нито една политическа сила, дори и от опозицията, въпреки че бе свален като председател на НС. Той е консенсусна фигура, която може да обедини. Ако сега не се сформира правителство ни предстоят минимум още три избора до края на следващата година. Това заяви в ефира на NOVA NEWS Иван Димитров от “Демократична България”.

Той заяви готовност ДБ да получи мандата за съставяне на правителство. „Категорични сме, че преди да реши на кого да връчи мандата трябва да направи още един кръг от консултации, за да може да е сигурен, че този, на който ще го даде, ще положи усилия. Ще започнем преговори с всички без каквито и да е било условия. Ще се отзовем на покана за преговори от БСП, ако те получат третия мандат, същото важи и за ИТН“, коментира той.

По думите му проблемите в коалицията са дошли от недобра комуникация между лидерите. „Нашите избиратели изключително трудно приемат, че сме в едно управление с БСП. Считаме, че най-голямата политическа сила трябва да излъчи премиер, а ние да водим преговори и да постигнем компромис. Невъзможни са преговори за ново управление с ГЕРБ и ДПС“, подчерта Димитров. И допълни, че има рискове България да се превърне в нерегламентирана президентска република чрез служебните правителства.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!