Горещи новини

Иван Димитров, ДБ: Аз искам да получавам заплатата си в брой!

-19:07-Razloginfo.com

Бурен дебат предизвика идея депутатите да получават заплатата си само по банков път. Тя беше лансирана от председателя на ПГ на ПП Андрей Гюров по време на вчерашното заседание на Комисията по правилника на парламента.Най-бурно против се оказа депутат от иначе най-електронната и настояваща за финансова прозрачност група – ДБ. Иван Димитров остро възрази, че държи да получава парите си на ръка и няма закон, който да го задължи друго, пише tribune.bg.

„Тези текстове са противозаконни! Аз искам да си ги получавам в брой! Нямам банкова сметка и не искам да си ги получавам по банкова сметка. Няма закон, който да задължи човек да си получава по банков път“, каза той.

В крайна сметка точката за депутатската заплата само по карта не беше приета за радост на Димитров и други народни избраници.

В рамките на дебата изникна и още по любопитен въпрос – има ли депутати, които получават суми над 10 хил. лв.

„Има доста голяма част от депутатите, които получават над 10 хил. лв. Това по закон няма как да се получава на ръка, обяви Ананиев от ПП и хвърли в пълен шок колегите си. Той лично бил видял депутати, които взимали по толкова.

Други народни представители възразиха, че това е изключено и няма как да се получи подобна сума.

„Ако направим кратък курс по математика, ще видите, че освен основно възнаграждение, като се добави от членуване в комисии, като се добави и процент за стаж. Хората, които имат 30-40 години стаж, вземат 30-40% над това. Утре ще представя една калкулация“, заяви той.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!