Горещи новини

Иван Гешев: Знам всичко за всеки в тази държава

-15:46-Razloginfo.com

Създаването на гражданско родолюбиво, консервативно движение за защита на християнската етика и българските традиционни ценности обяви Иван Гешев.След като бъде приета оставката му като прокурор, той иска „да застанем заедно с всички, които споделят тревогата за бъдещето на България в името на съхраняването на българската национална идентичност и консервативни ценности“. Той иска връщане гордостта, че сме българи и истински патриотизъм под мотото „бог, отечество“. Целта му е независима съдебна власт, защитена от престъпни политически посегателства. Честен и надеждно контролиран изборен процес, възстановяване на мажоритарния избор, на справедливостта, смазана от престъпния олигархичен модел. Това е най-важното – възстановяване на справедливостта. Готов съм да работя с всеки българин в името на националния интерес, добави Гешев.

Гешев събра Гешевия

род в Годлево

 

“Голямото начало” – така Иван Гешев анонсира, че днес ще обяви политическите си амбиции с видеопресконференция, на която хората могат да му задават въпроси. Питанията се събираха на предварително посочен от него мейл адрес.

Видеото, с което бившият главен прокурор анонсира изявата си завършва с думите “Време е да изметем политическия боклук”. Гешев завършва така всичките си публикации, откакто на 12 юни ВСС го отстрани от поста, а 3 дни по-късно президентът Румен Радев подписа указа за освобождаването му.

Първоначално Гешев поиска да бъде възстановен като прокурор във Върховната касационна прокуратура, но само 3 дни по-късно обяви, че напуска държавното обвинение. Тогава направи и първата си заявка за влизане в политиката. “Затова днес говоря на българите в България – така, както обещах – с ясното разбиране, че политическите проблеми се разрешават с политически средства”, анонсира той бъдещия си проект.

Краткият трейлър показва как Гешев демонстративно къса оставката си като главен прокурор, появява се и надписа „Справедливост за България“.

Прекият контакт с хората бил най-важното за него, така се избягва и всяка цензура.

„Никога в новата ни история България не е била поставяна в унизителното състояние, в което е днес.  Вината е на управляващата върхушка“, каза Гешев. НС се крепи само защото го превърнаха в убежище за имунитети, добави той. според него никой не мисли за народа и това не може да бъде търпяно. Управляващата върхушка е виновна за моралния, икономически срив. те са виновни за хилядите предпочели емигрантския живот, смята Гешев.

„Като главен прокурор знам всичко за всеки в държавата. Никоя прокуратура не може да се пребори с далавери и съсипване ако те са превърнати в държавна политика, така е последните десетилетия. Затова с гражданите и народа ще се боря да живеем в по-хубава страна“, обяви Иван Гешев.

На въпрос защо сега се активираха някои дела, свързани със знакови политици, той уточни, че правосъдието е тежък и сложен процес в целия ЕС, сериозните дела продължават години. „По всички дела е работено години. Сега започва обратното броене. Службите за сигурност и МВР разкриват престъпления и сезират прокуратурата, тя внася актове в съда. Ако МВР и службите не разкрият престъпление, няма как да продължим“, каза той.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!