Горещи новини

Знаете ли коя е най-близката планета до Земята? Не, не е Марс, нито Венера

-9:57-Razloginfo.com

Здравият разум би казал, че отговорът е или Марс, или Венера, нашите съседи. От двете, Венера се приближава по-близо до Земята в сравнение с всяка друга планета и нейната орбита е най-близка до нашата. Но както се посочва в статия във Physics Today, повече от половината време Венера не е най-близката планета. Меркурий е.Всъщност учените зад статията анализират числата и установяват, че средно Меркурий е най-близката планета не само до Земята, но и до всяка друга планета в Слънчевата система.

Учените разработиха симулация на нашата слънчева система, включваща всички планети, движещи се в орбитите си. Те оставят планетите да обикалят около Слънцето в продължение на хиляди симулирани години, като през цялото време изчисляват разстоянието между които и да е две от тях. След това учените осредняват тези стойности заедно, за да намерят кои планети са най-близо една до друга във времето.

Изненадващо те откриват, че Меркурий е най-близката планета до всичките седем други планети. Това може да изглежда невъзможно, но има смисъл, ако осъзнаете, че всяка планета прекарва около половината си време от противоположната страна на Слънцето. В случая със Земята, докато Венера се приближава много до Земята, тя също прекарва много време много, много далеч от нас.

Това е много различен начин за изчисляване на „най-близката планета“, в сравнение с начина на изчисляване, който повечето хора използват; обикновено разстоянието от една планета до друга се приема като разстояние между орбитите на двете планети.

Но този резултат показва, че когато става въпрос за това коя е най-близката планета до Земята, има повече от един начин да определим най-близкия ни съсед.

Източник: megavselena.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!