Горещи новини

Знаете ли кои „чисти” вещи са по-мръсни от тоалетната?

-17:06-Razloginfo.com

Тоалетната обикновено се смята за най-мръсното нещо. И това е вярно, защото дори най-луксозната и чиста на външен вид тоалетна, е убежище за огромно количество разнообразни бактерии и вируси, които заедно с всичко останало се отделят от човешкото тяло.Но бактерии, вируси и яйца на различни паразити, за съжаление невидими с просто око, могат да се натрупват не само в тоалетната.

Ето 20 предмета, които ако ги погледнете през микроскоп, са по-мръсни от тоалетната.

Ледът

Ледът е вода. И ако водата е мръсна, тогава ледът също ще бъде мръсен. За съжаление много ресторанти не придават значение на този факт. Проучване в САЩ показва, че 70% от леда, предлаган в ресторантите, съдържа повече бактерии, отколкото водата в тоалетната. Повечето вируси и бактерии понасят замръзването.

Офис масите

Броят на бактериите на повърхността на бюрата в офисите е почти 400 пъти по-голям, отколкото в тоалетната.

Клавиатурата

Постоянният контакт с пръстите с порестия материал води до бързо натрупване върху клавишите на почти 200 пъти повече бактерии, отколкото на тоалетната чиния.

Смартфоните

Приблизително същия проблем има на повърхностите на мобилните телефони. Тук бактериите се натрупват почти 10 пъти повече, отколкото в тоалетната. Единствената разлика е, че ако само един човек използва телефона, тогава цялата микрофлора, която расте на мобилния му телефон, е сходна с бактериите, които живеят върху кожата му. Пипането на чужд телефон променя това.

Менюто в ресторантите

Менюто преминава от ръка в ръка и така много бързо събира количество бактерии, 100 пъти по-високо от наличните в тоалетната на ресторанта.

Дъската за рязане

Дъските влизат в контакт със зеленчуци и сурово месо, в които има много бактерии. Освен това материалът, от който са направени, е много труден за почистване. Затова трябва да сменяте дъската по-често.

Килимите

Мъхестата повърхност на всеки килим е идеален склад за всички видове бактерии, прахови акари и частици от мъртва кожа. Квадратен сантиметър от обикновен килим, крие 4000 пъти повече бактерии от същата зона в тоалетната.

Чантите за многократна употреба

Те са по-мръсни от най-мръсното бельо.

Дистанционното

То се ползва от повече хора и е по-мръсно от мобилния телефон.

Дръжките на вратите

Те са развъдник на бактерии, защото непрекъснато са в контакт с нечии ръце, пипали какво ли не. Така всеки път се добавят нови порции бактерии.

Ключовете за осветление

Те по същия начин събират и развъждат микроорганизми.

Кухненската мивка

Условията за натрупване и размножаване на бактерии тук са идеални.

Ваната

Най-мръсното място в банята е зоната около канала. Огромен брой бактерии се натрупват и постоянно живеят там.

Възглавниците

Порестата материя и постоянното „подхранване“ с мъртви кожни клетки, пот, мазнина и бактерии, живеещи върху кожата, водят до натрупване на пълчища бактерии, прахови акари и микроскопична плесен.

Матрака

Същото важи и за матрака. Ако не го смените на няколко години, тогава в него неизбежно ще се завъдят прахови акари. Те могат да причинят продължително кихане, но също така и астматични пристъпи и по-тежки алергични реакции.

Пластмасови съдове

След няколко месеца употреба, много бактерии се натрупват в порите на съдовете и ги правят по-мръсни и опасни от тоалетната чиния.

Парите

За парите казват, че не миришат. Но върху тях има колосално количество бактерии, и са бърз начин на разнасяне на зарази.

Душът

Това би трябвало да е едно от най-чистите места в банята. Но не е. Вътрешността на главата на душа много бързо се превръща в истински инкубатор за голямо разнообразие от микроорганизми.

Чантите

Чантите носим на всякъде и съответно те събират цялата мръсотия на света, от вън и отвътре, като поставяме в тях пари, ключове, телефони или просто ги докосваме с ръце.

Кухненската гъба

Порестата повърхност на гъбите осигурява на бактериите чудесни условия за развитие така, че дори почистващите продукти не могат да ги унищожат. Това прави гъбата по-мръсна от тоалетната.

След като прочетат всички тези ужасни резултати от микробиологичните изследвания, мнозина се питат: какво трябва да прави човек, щом е заобиколен от всички тези необходими вещи, бъкащи от зараза? Отговорът е много прост – просто спазвайте основните правила за хигиена.

Източник: izumitelno.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!