Горещи новини

Злато, сребро и купа Grand Prix за вокалните умения на деветокласничка от Банско

| 13:48
В месеца на българската просвета, култура и образование, деветокласничката от СУ “Неофит Рилски“ град Банско Александра Полежанова получи заслужени високи оценки за таланта и упорития си труд в изкуството и науката.
На юбилейния Х-ти Международен фестивал ABANICO тя спечели множество награди като вокалист.
В конкурса за песен на испански език под егидата на посолството на Кралство Испания, Александра завоюва златния медал, а на конкурса за джаз и евъргрийн получи сребърния медал.
На проведения в Националния дворец на културата заключителен етап на ABANICO 2021, в който участваха златните медалисти от общо 11 конкурса, с единодушното решение на международното жури и с овации на публиката, на Александра Полежанова бе присъдена купата за Grand Prix. Тя получи също покана да участва в Белградския международен музикален фестивал Angel Voice.Не по-малко сериозни са интересите и усилията на 15-годишната Александра по философия. Под ръководството на преподавателката Елена Палазова, тя подготви доклад на тема „Битие и време в колелото на Сансара“, с който участва на XXIX Национална конференция по история, литература и философия, организирана от СУХНИ “Константин Преславски“ гр.Варна под егидата на просветното министерство. Интересната разработка на Александра по вечната тема за битието и времето от гледна точка на будистката философия предизвика адмирации в онлайн представянето на доклада й и четвърто място в класирането. СУ “Неофит Рилски“ за първи път участва в престижната Национална конференция, а представителката на училището и цяла Югозападна България бе най-младата сред участниците.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!