Горещи новини

Злато за над 1 милион лева задържаха митничари на „Капитан Андреево“

| 14:00

Над 10 кг контрабандни златни накити откриха митническите служители при проверка на товарен автомобил.На 05.март, около 22.20 часа, на пункта „Капитан Андреево“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Кралство Нидерландия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в шофьорската кабина.

При последвалия физически контрол митническите инспектори откриват в камерата и в стената на хладилника, в чекмедже с хранителни продукти и в чанта за спешна помощ общо 31 пакета, опаковани с бяла хартия и прозрачно тиксо, съдържащи изделия от жълт и бял метал. Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 10.267 кг са от 14- и 22-каратово злато на стойност 1 070 712 лева, съобщават от Агенция „Митници“.

Шофьорът- турски гражданин и контрабандно пренасяните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!