Горещи новини

Златно сърце! Малкият Фирас от Краище дари спестяванията си на пострадалите от село Кръстава

-16:04-Razloginfo.com

Снимка: Фейсбук

Дете на бежанци, заселили се в село Краище преди години, дари собствените си спестявания на бедстващите хора в село Кръстава.
Това малко добро сърце дарява не за първи път от своите скътани пари. През 2019г., в кампания за бедно семейство в с. Гълъбово, отново предоставя спестяванията си, а няколко месеца по-късно изпразва касичката си в помощ на болен човек от с. Медени поляни.

Това написа във фейсбук общността – село Краище, Муса Гагъм, който организира събирането на даренията.
Вижте какво написа още той:
Здравейте, днес искам да засегна няколко неща, които се случиха в последните две години, както и да споделя важна новина. Днес Мохамед Заяд ми предаде за 3-ти пореден път касичката на малкия Фирас. Сигурен съм, че всички познавате това момче. Те са семейство сирийски бежанци, които преди години се заселиха при нас в с. Краище.
Запознахме се с Мохамед още в самото начало и с каквото можем му помагахме. През 2019 година направих кампания за бедно семейство в с. Гълъбово. Тогава Фирас също дари своите спестявания от касичката си. Тогава много хора ме бяха псували заради това. Имаше индивиди, които говориха, че това било лъжа, въпреки че тогава го отразиха от бТВ.
Няколко месеца по-късно Фирас дари своята касичка за кампания, която направих за болен човек от с. Медени поляни.
Днес той отново го направи и сумата, която дари от касичката е 175 лева. Малко по-късно днес ще ги преведа на сметката на община Велинград и ще пусна документа на страницата. Аз не мога да откажа на човек, който иска да направи добро. През 2019 година отказвах да приема касичката, но Мохамед беше категоричен. Кой съм аз, че да спирам хората от добрини? Така че псувайте, но утре всички заставаме пред Аллах и Той ще отсъди. Благодаря на Фирас, на всички, които участваха и на Мохамед, че е възпитал достоен син. / Муса Гагъм /
Малко по-късно се включи и съпругата на Мохамед, която дари 150 лева и така заедно с касичката парите от семейството на Мохамед са 325 лева.
Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!