Горещи новини

Златните ни момичета спечелиха титлата в многобоя на Световната купа

| 9:27

Снимка: БФХГ
Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната чалънжд купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж. Това е втори медал за националния тим от турнира, след като по-рано Стилияна Николова взе сребро в многобоя при жените, а Боряна Калейн остана четвърта.Тимът в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова има сбор от 66.200 точки, с което взе златните медали. Днес възпитаничките на Весела Димитрова показаха новото си съчетание с три ленти и две топки. Те имаха някои неточности, но получиха първа по сила оценка от 30.800 точки, от които 15.200 за трудност.

Вчера българките получиха 35.400 за композицията си с пет обръча, а в неделя ще участват и на двата финала на уредите.

На второ място в многобоя остана Израел с 65.850 точки (36.450 пет обръча и 29.400 три ленти/две топки), а бронзовите отличия спечели Испания с 64.700 точки (34.350 и 30.350).

В топ 6 са още отборите на Мексико, Франция и Бразилия.

Съдия за България на състезанието при ансамблите е Даниела Велчева.

Така българските грации ще играят на девет от десет възможни финала в неделя. При жените Стилияна Николова е финалистка на обръч, топка, бухалки и лента, Боряна Калейн ще се бори за медалите на обръч, топка и лента, а при ансамблите България ще стартира и на двата финала – с пет обръча и с три ленти/две топки.

На турнира в Клуж участват 17 ансамбъла и 41 жени. Състезанието е последна проверка преди Световното първенство по художествена гимнастика в София от 14 до 18 септември.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!