Горещи новини

Зелен сертификат за лифтовете и ски зоните няма да има

-11:07-Razloginfo.com

Министърът на туризма Стела Балтова коментира пред Нова телевизия как ще протече зимния сезон.„Очакваме интересен зимен сезон. 84% от българите считат, че условията за зимен туризъм са идеални. Има редица изисквания, които са свързани с обстановката и те трябва да се спазват“, каза Балтова.

„В хотелите зеления сертификат не е задължителен. Стартираме сезона без изисквания за зелен сертификат за лифтовете и ски зоните. Има интерес от туристи от Великобритания, Русия и Чехия. Тази година ще имаме по-различен сезон, защото и нашите конкуренти Франция, Италия и Австрия също отварят. Всички хотели са задължени да имат договор с лечебно заведение. На този етап няма да хотели за карантинирани. Болният отива в болница. Няма да е карантиниран в хотел. Това е изискване на здравните власти. Ще има мобилни пунктове на място в курортите. Мерките са много строги и се спазват. Ще бъдат създадени коридори, в които да се движат туристите до самия лифт. На лифтовете хората трябва да се движат с маски. Около 40% са ваксинираните в персонала по зимните курорти. Не е лесно да се осигури контрола, но ще бъдат засилени проверките. Местните РЗИ-та отговарят основно за контрола на зимните курорти. Надявам се, че няма да се стигне до локдаун. Ситуацията в момента е динамична и се надявам да преодолеем този висок процент на заболеваемост“, заяви Балтова.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!